ILMIAH CVT MALAYSIA

April 15, 2018

Sum-sum tulang belakang dan otak.  NW 20 berpasangan dan berhubungan dengan NW 1 dan NW 2.

‎بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

‎السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Kesedaran saintis luar negara akan peranan sel-sel saraf dan perlu di bangunkan secara semulajadi. Syukur kita ada gerakkan rifleks yang memboleh lentur atau fleksibel dalam amalan ruku dan sujud dalam ibadah sembahyang lima kali sehari. Aliran cecair dengan hormone yang mengaktifkan sel-sel saraf dapat menuju di penghujung otak untuk merembes hormon melatonin dan kembali pada bahagian dasar ketika duduk tahiyat akhir pada tulang pinggul atau tulang ekor. Satu sistem kesejahteraan yang amat berkaitan dengan kesihatan seksual menjana otot-otot pada semua sistem kelenjar. Serabut saraf menyebar ke seluruh tubuh dan organ mengikut level. Jika kita bangunkan sel-sel saraf dari sum-sum tulang belakang jika tidak digetarkan dengan informasi sel dari otak seperti tidak lengkap sempurna. Informasi yang perlu di komunikasikan agar sel saraf bergetar  naik ke otak dan signal dari otak ke berbagai bahagian otot dan jaringan tujuh kelenjar yang lain. Tulang belakang yang sihat NW 20 dengan gaya hidup yang penuh bersemangat NW 1 akan membuat gerakan tubuh menjadi cekap, pantas, berkebolehan, berbakat dan berkemahiran dalam merespon berbagai suasana aktiviti kehidupan. Sistem sensor atau pengesan tubuh kita cukup bersedia dan sedar waspada. Oleh sebab itu orang yang berumur atau orang yang tua dan masih sihat harus kita hormati kerana ada kelebihan lebih dari apa yang kita ada. Akan celakalah kita jika tidak menghormati orang tua dari segi gerakan yang rahsia. Sebab itu jika tulang belakang tidak cukup sihat akan buat kita terdedah pada dimensi unsur asnig seperti mana nenek kebayan yang uzur namun tulang ditumpangi makhluk lain. Jin suka pada tulang yang lemah.

Jika tulang belakang cedera, otak tidak dapat mengirim informasi kerana tidak mampu melewati saraf yang rosak. Tulang belakang manusia yang sihat harus mampu dilengkung semaksima mungkin. Bermula dari bawah otak di tengkok pada spinal hingga ke tulang ekor atau sulbi yang tersusun berjumlah 33 ruas. 33 bermaksud 6 matrik hitam tulang. Matrik 3 adalah bahagian otak tengah yang di situ juga ada matrik 9 putih. Ada tulang putih dan ada tulang hitam. Begitulah tulang yang keras dalam perlindungan saraf serabut yang halus dan lembut. Sum-sum tulang inilah yang akan menghasilkan sel-sel dan darah merah yang sihat bersama mineral. Tulang belakang ada ligament yang akan menyerap hentakkan dari getaran yang buruk. Frekuensi untuk mengaktifkan triliun sel-sel saraf itu ada pada NW 20. Namun untuk menggetarkan atau menghidupkan sel-sel serabut saraf yang amat halus itu perlu dengan gabungan NW 1 dan NW 2 putih. Anak yang tidak cukup bulan amat perlu dengan binaan semula pada NW tulang dan saraf ini.

Terima kasih pada pengamal yang bernama Dr Husmawi yang mengingatkan saya akan keperluan sum-sum tulang belakang dengan kerja sel-sel saraf dan mencadangkan formula khas untuk tujuan ini. Hanya buat masa ini gabungan NW 20 dan NW 1 ini yang paling berkaitan dan amat munasabah. In shaaAllah jika di izinkan kita akan cuba tingkatkan spesifik ketepatan frekuensi khas sum-sum tulang mengikut cadangan Dr Husmawi. Maha suci tuhan yang maha tinggi dengan memujinya.

Semua harus di getarkan dan itu akan menghidupkan. Apakah getaran yang akan di buat oleh saintis barat dalam membaik pulih sel-sel saraf????.

Oleh Prof Dr Norhisham Wahab.
www.colourvibrationtherapy.com.my

IG : @cvtmalaysia | @hydrotherapyice
FB: CVT Malaysia
Youtube: CVT Malaysia