ILMIAH CVT MALAYSIA

September 7, 2018


-ILMIAH CVTSB-

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sebelum kita menyalahkan perut maka bahagian tiroid adalah pemicu pada berbagai kemungkinan masalah lain yang berbangkit. Jika suara yang besar akan membentuk tulang rangka yang besar. Suara kecil dan halus maka memiliki tubuh yang kecil. Namun kualiti suara atau vocal akan menjaga kesihatan tulang dari terkena penyakit. VOCAL MODULATOR adalah produk CVT yang sudah banyak testimoni luar biasa berkaitan kekuatan kelenjar tiroid. Tidak ada orang dalam dunia ini memiliki suara yang sama. Suara pada setiap orang berbeza. Jika kita bermain-main dengan suara tanpa memantapkan alunannya maka tunggulah akibatnya pada bahagian kesuburan dan kekuatan tulang.  Alasan itu, bunyi pada setiap bacaan Al-Quran memiliki resonansi yang paling membina mengikut maksudnya. Begitulah dekatnya kaitan tiroid dan sistem seksual juga kesuburan.

Titik tengah pada tiroid memiliki gelombang bunyi atau suara. Bunyi atau suara itu adalah gelombang yang sangat bertekanan. Gelombang bunyi sangat di pengaruhi oleh zat mineral khasnya kalsium untuk membentuk kerangka tubuh. Jika bayi cacat dalam kandungan bermakna tiroid adalah punca utama. Pada banyak kes ibu yang mengalami kesihatan tiroid akan melahirkan bayi yang akan bermasalah dengan tulang dan sebagainya. Dari segi Ilmiah  CVT juga ada jalan penyelesaiannya. Jelas formula CVT dapat bekerja mengikut sistem fisiologi tubuh. Bagaimana untuk mengenal tanda-tanda gejala kecil pada masalah tiroid yang jarang di sedari??. Tanda kecil seperti serak suara dan pengalaman perubahan suara yang garau atau kasar.  Selalu mudah tersedak ketika minum atau makan. Mudah tercekik dan payah menelan. Seperti ada sesuatu kebengkakan pada anak tekak dan rasa tidak selesa. Awal pagi tekak berasa sangat kering. Kurang air liur atau berlebihan. Masalah berbunyi ketika menguyah makanan. Selama ini masalah tiroid hanya di kaitkan dengan kanser. Selalu menghadapi penyakit begok semasa kecil dan juga hernia pada alat kelamin. Volume haid tidak banyak dan tidak teratur dengan masa haid yang singkat. Selama ini masalah tiroid hanya di kaitkan dengan kanser. Walhal kanser itu bukanlah penyakit melainkan kekurangan satu vitamin atau mineral yang terganggu akibat kelemahan pada tiroid.

Atas sebab itulah rahsia GARAM BOOSTER di awal pagi sangat membantu dalam menyelesaikan masalah pada bahagian ini. Sunnah meletakkan garam di hujung lidah kerana bahagian akan mengeluarkan hormon pembancuh pada semua riaksi kimia dalam perut. Sunnah berbekam membuang darah kotor di belakang tengkok juga amat membantu merawat tiroid.

BERSAMBUNG..

Oleh Prof Dr Norhisham Wahab.
www.colourvibrationtherapy.com.my

IG : @cvtmalaysia | @hydrotherapyice
FB: CVT Malaysia
Youtube: CVT Malaysia


Testimoni *VOCAL MODULATOR* peserta akhir one in a million bersama Prof NW.