ILMIAH CVT MALAYSIA

June 24, 2020

-ILMIAH CVTSB-

‎بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

‎السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Antioksidan Vitamin C semulajadi dalam formula Maternity Oil CVT. Berikut adalah fakta Vitamin C.  

1. Sangat sensitif pada udara. Bermakna buah atau sayuran yang terdedah lama dan masuk angin adalah tidak selamat. 

2. Vitamin C sangat mudah termusnah. Bermakna sayuran jika dimasak atau direbus lama akan melupuskan kandungannya. Ada tak sesiapa yang merebus buah orange atau buah jambu. Tak da pula macam tu kan!!!. 


3. Vitamin C yang sudah tercemar seperti buah yang sudah lisut masuk angin akan bertukar menjadi radikal bebas. Bermakna Vitamin C sudah bertukar menjadi benda asing di dalam tubuh dan boleh menjadi punca segala jenis penyakit kanser. Ada saranan dari pihak yang bermuslihat minum lemon dengan air panas suam.

4. Vitamin C tidak disimpan dalam tubuh dan akan keluar semula melalui urin. Bermakna siapa yang terlebih ambil Vitamin C yang terlalu masam akan menyebabkan buah pinggang kecut dan keras. Batu karang dalam buah pinggang terjadi kerana urik asid berlebihan. Bermakna keperluan minum air yang secukupnya untuk mengelakkan Vitamin C dalam bentuk urik asid yang berlebihan dapat disingkirkan agar tidak terserap masuk ke dalam tisu buah pinggang. Akhirnya buah pinggang menjadi keras dan air akan terperangkap dalam tubuh dan berlaku kebengkakan. Dan ketika itu minum air yang banyak hanya akan membuat kaki bengkak dan lebih sukar untuk buang air kecil termasuk sembelit.


5. Vitamin C sintetik buatan dalam makmal. Hakikat Vitamin C adalah segar. Bermakna Vitamin C dalam makmal bersifat sintetik sangat kurang khasiat malah itulah penyebab kanser ovari pada kebanyakkan wanita moden. Vitamin C dapat meningkatkan antibodi sekaligus dapat merawat kesihatan seksual pada bahagian ovari dengan hasil yang jelas  pada kecantikkan kulit.

6. Wanita mengandung dan Vitamin C. Frekuensi bahagian ovari yang membuahkan ovum amat terpelihara dengan kandungan Vitamin C yang segar dalam buah-buahan. Frekuensi Vitamin C dalam warna orange dalam matrik 4 adalah sama dengan Frekuensi binaan janin di dalam kandungan iaitu ovari. Yang tidak subur dengan ovum yang tidak sihat sebaiknya ambil Vitamin C. Yang lemah seksual atau terlalu berlebihan dapat dikawal dengan Vitamin C. Yang sengugut kerana darah haid yang beku juga yang lemah seksual perlu mengambil Vitamin C.  Kulit ibu cantik pasti kulit bayi juga bersih. Tanda mudah pada kulit ibu mengandung mestilah gebu. Tidak kusam, kering dan tidak kasar. Bermakna waktu mengandung inilah waktu ibu mengambil kesempatan untuk mencantikkan kulit dalam proses janin memakan lemak dan kolestrol dan segala zat berlebihan. Bermakna mengandung adalah cara merawat ibu yang ada penyakit. Sebaliknya kini penyakit terjadi ketika mengandung dan selepas bersalin. Ini tidak sepatutnya mengikut fitrah kejadian penciptaan yang cantik dan sempurna.  


7. Vitamin C untuk kecantikkan kulit. Bermakna Vitamin C menjadi kegilaan wanita. Tetapi sebaliknya menjadi penyakit. Wanita membeli Vitamin C sintetik dengan dosis sangat berlebihan. Sebenarnya tiada dosis spesifik dalam pengabilan Vitamin C. Wanita mengandung sahaja perlu lebih. Wanita sudah berumur dan sudah menopause sangat tidak digalakkan ambil dalam dosis yang tinggi. 1000mg juga sudah sangat tinggi. Mengambil Vitamin C dan tidak ada senaman otot akan membuat otot menjadi lebih kendur. Tidak kena cahaya matahari waktu asar iaitu peralihan frekuensi kuning ke orange tidak akan membantu kolagen terserap ke kulit sepenuhnya. Kenaikan kadar lemak dan kolestrol dapat dikawal dengan Vitamin C. 

8. Mereka yang banyak mengambil ubat tahan sakit akan melupuskan Vitamin C dan bertukar menjadi toksik. Perokok tegar juga akan merosakkan Vitamin C. Ubat cair darah dan rawat tekanan darah tinggi. Pastilah Vitamin C yang akan membuka semula saluran darah yang tersumbat dan menyempitkan saluran alteri di jantung.

Vitamin C akan meningkatkan jumlah antibodi berkali ganda lebih banyak dari virus. Antibodi itulah sebenarnya ubat dalam tubuh yang melawan virus. Tidak akan ada ubat untuk melawan virus hingga saat ini. Sifat antioksidan Vitamin C dapat menyingkirkan dengan cepat melalui urin yang di keluarkan dan ketika itu perlu banyak minum air kosong. Vitamin C dalam sifat yang alkali ada pada kulit buah-buahan sitrus seperti lemon, lime dan orange. Bersifat kompleks yang lebih kaya dan halus. Bauan yang segar dan harum tanda Vitamin C aktif. Bioflavonoid adalah penyerap yang baik untuk di sapu pada kulit dan lebih tepat sasarannya untuk kolagen kulit. Jika tidak Vitamin C hanya perlu di minum atau di makan dalam bentuk tablet. Ingat ya!!! Vitamin C tidak dibuat di dalam tubuh dan juga tidak disimpan dalam tubuh. Oleh itu ambil setiap hari dalam bentuk buah dan sayuran pada sebelah petang sahaja. Dan jangan ambil berlebihan. Vitamin C mesti bersifat segar, halus, aktif dan harum. Vitamin C yang baik boleh diserap melalui kulit untuk tujuan kecantikkan. Semua itu ada didalam Maternity oil CVT. Formula luar biasa telah membuktikan manfaat pada ibu mengandung. Vitamin C dalam buah jambu batu yang isinya berwarna merah jambu adalah paling kaya Vitamin C lebih empat kali ganda dari buah orange. Sesuai untuk iklim panas seperti negara kita. Yang masam seperti orange lebih sesuai di negara sejuk. Untuk nak kelihatan jambu dan takda jerawat batu makanlah buah jambu ya!!!. Jika terlebih akan jadi toksik. Makan sedikit sahaja dan konsisten setiap hari. Buat sebagai jus harian. Atau ambil sahaja antioksidan minyak pati citrus yang halus dan harum iaitu minyak maternity. Boleh diminum dan disapu terutama pada kulit. Jadikan pelembab di wajah. Jangan guna pelembab yang ada bahan kimia sintetik. Basahkan kulit muka dahulu dan cukup satu titik sahaja. 

Oleh Prof Dr Norhisham Wahab.
www.colourvibrationtherapy.com.my

IG : @cvtmalaysia | @hydrotherapyice
FB: CVT Malaysia
BLOG: cvtmalaysia.blogspot.com