ILMIAH CVT MALAYSIA

March 29, 2021

 -HYDRO ICE THERAPY (HIT)-


‎بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


‎السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


CVT membangunkan satu prosedur TERAPI AIS yang bertujuan untuk penyatuan, pelarasan dan keseimbangan sistem tubuh secara menyeluruh atau holistik melalui rangsangan SARAF. Sistem saraf yang amat sensitif akan teruja dan dikembalikan fungsinya melalui TERAPI SEJUK AIS yang bertekanan tetapi amat selamat. Selalunya kebanyakkan penyakit akan bermula dari gangguan saraf dan juga tulang. 


Terapi Ais paling minima risiko dan tindakbalas. Paling cepat dan amat berkesan.

Membangunkan semula tahap kecerdasan atau tenaga vital kerana tubuh mempunyai keupayaan penyembuhan diri yang kuat secara semulajadi. Terapi yang membangunkan semula struktur tubuh dan fungsinya. 

Terapi fizikal hingga ke tahap spiritual termasuk halusinasi dan tekanan fikiran tahap trauma yang sebenarnya berkaitan sistem sensitiviti kederiaan yang bercelaru. 

Terapi dalam amalan ke arah penyembuhan. Aliran saraf deria menapis maklumat sensasi yang bermula di bahagian luaran di kulit dan otot terus ke saraf tunjang menuju ke bahagian otak.  

Merawat saraf periferal yang terletak di seluruh sistem tubuh berkesan apabila tubuh direndam di dalam air berais secara keseluruhannya.

Kemuncak terapi dengan memindahkan energi atau gelombang melalui pati bunga yang dipertenagakan dalam frekuensi tinggi. 

Terapi ini bukan teori malah sangat berfakta dan praktikal. Rawatan rehabilitasi dan kecekapan diri. 

Terapi ais sangat baik untuk rawatan saraf khasnya pada yang berusia dengan mengembalikan gerakan kembali laju, cekap dan terkendali. 

Terapi magnatik dengan ais dan kepekatan garam melerai radiasi pada pesakit kanser selepas menjalani kemoterapi atau radioterapi dengan mengeluarkan sel-sel kanser yang musnah dan terperangkap di dalam sel-sel kulit.

Terapi Ais sesuai yang mengalami kerosakan saraf seperti sesemut mencucuk di kaki dan tangan akibat diabetis. Hilang rasa seperti kebas atau mudah rasa geli dan semua ini berkaitan saraf. Saraf terhimpit dan rasa seperti terbakar dan kebas dikaki. 

Terapi Ais ini amat sesuai pada individu yang tidak lagi berupaya melakukan aktiviti fizikal dan senaman. 

Terapi Ais sangat baik memulihkan stroke atau bellpalsy kerana aliran darah yang cukup oksigen dapat dikembalikan. Terapi yang kuat dalam manipulasi tulang belakang, sendi dan tisu lembut seperti mana terapi hebat Chiropractic.

Amat baik untuk penyakit paling dasar iaitu kanser tulang kerana tekanan ais di dalam air dapat menyusun kepadatan jisim tulang. 

Terapi air sebagai sifat pengubah dan penyusun zat dan energi yang paling cekap dan tepat. Terapi yang ada asas sains mengenai apa yang berlaku di dalam badan termasuk sel-sel dan fungsinya.


Setiap penyakit akan meleraikan radiasi dan secara kimianya akan ada bahan toksik yang ditinggalkan di dalam air. Air akan keruh dan hitam dengan pelbagai perubahan pada warna dengan bau yang hanyir dan busuk. Setakat ini ada lebih seratus jenis riaksi ganjil yang berlaku secara ajaib dan tidak masuk akal namun pesakit telah sembuh dengan jayanya. Inilah terapi untuk memulihkan semula tulang yang bengkok dan panas. Terapi ais akan mengembalikan kekuatan daya magnatik pada tulang belakang.


Oleh Prof Dr Norhisham Wahab.

www.colourvibrationtherapy.com.my

IG : @cvtmalaysia | @hydrotherapyice

FB: CVT Malaysia

Blog : cvtmalaysia.blogspot.com.my